Ambassadeurs

Susan Wind

Een veelzijdige professional in de wereld van Friese paarden. Ze is van alle markten thuis en fokte al meerdere succesvolle Friezen, behaalde diverse Nederlandse kampioentitels in het tuig, reed succesvol in de Lichte Tour en was daarnaast trainingsleider van de jonge hengsten. In 2018 werd Susan KFPS fokker van het jaar, een kers op de taart.

Willem Houterman

Vanuit huis is Willem al jarenlang actief in de fokkerij van Friese paarden. Bij Stal van de Waaldijk wordt met succes gefokt, getraind en verkocht. Daarnaast is Willem dierenarts van Dierenkliniek Wolvega en daardoor nauw betrokken bij de gezondheid van het (Friese) paard.

Marc-Peter Spahn

Internationale Grand Prix ruiter Marc-Peter Spahn is samen met Elias 494 een geduchte concurrent op het allerhoogste niveau. Niet alleen als ruiter is Marc-Peter zeer actief. In de fokkerij zoekt hij steeds naar eigenschappen van een goed dressuurpaard en dat is ook de bijdrage die hij levert aan de selectie van Excel Friesian Auction.

Erwin Spliethof

Erwin heeft door de jaren heen veel expertise opgebouwd op het gebied van selectie van fokmerries en hengstenkeuze. Spliethof Paarden was oorspronkelijk een trainingsstal, maar in de loop der jaren zijn de diensten uitgebreid. In 2017 kwam de hengst Bikkel 470 op stal, waardoor de activiteiten zijn ontwikkeld tot een sluitend concept bij de uitvoering van fokkerij activiteiten. 

Denise Klap

Als eigenaren van Stal PD boekten Denise en Peter al een aantal succes. Met diverse interessante fok en sportmerries werden al diverse kampioenstitels binnengesleept. Ook worden alle volwassen paarden in de dressuur uitgebracht tot en met het sportpredicaat waarna de beste merries ingezet worden voor de fokkerij. Afgelopen jaar behaalde Denise de titel KFPS Jonge Fokker van het jaar 2021.

Huibert Maurice

Huibert heeft zijn kennis en liefhebberij van het (Friese) paard van huis uit meegekregen. Vele kilometers maakte hij als voorbrenger in de keuringsbaan. Samen met partner Myrthe fokt en traint Huibert Maurice friezen onder de stalnaam “Van Dynamis”. Met hun eigen fokkerij boeken ze al jaren succes en vinden de fokproducten van de stal hun weg naar liefhebbers van het ras over de hele wereld.

× Contact us!