Frequently asked
questions

Aanmelden

Het aanmelden van een veulen voor de veiling is uiteraard geheel kosteloos. De veulens worden thuis of op de keuring bekeken en eventueel geselecteerd voor de veiling. Nadat het veulen geselecteerd is voor de veiling wordt het contract toegestuurd per e-mail. Dan betaal je ook de opstartkosten voor deelname aan de veiling van €350,- excl BTW.

Zodra de commissie het veulen bekeken en geselecteerd heeft dan gaan we over tot veilen en ben je verplicht om het veulen aan te bieden voor de veiling.

Je krijgt van ons een veilingcontract toegestuurd, samen met meer informatie over de videodagen en veiling. Voorafgaand aan de veiling ontvang je een uitgebreid document waarop alle voorbereidingen staan voor de videodagen. Tijdens de videodagen hebben we een heel team klaar staan die de puntjes op de i zet en zorgt dat merrie en veulen tip top in de baan verschijnt. Wij schrijven een uitgebreide promotietekst die je te lezen krijg op de videodagen. Nadat de foto’s en video’s gereed zijn start de marketingcampagne om de veulens optimaal onder de aandacht te brengen bij het internationale publiek.

De opstartkosten zijn 350 euro excl BTW, de factuur hiervoor ontvang je na de videodagen. Bij verkoop van het veulen rekenen we een verkoopcommissie van 10% van het verkoopbedrag.

Aankoop

Gefeliciteerd! Je krijgt van de veiling een contract toegestuurd, die kun je digitaal ondertekenen. De dag na de veiling krijg je de factuur die je binnen vijf dagen moet voldoen. Daarna neemt de organisatie contact op voor aflevering van het veulen.

Wij helpen graag! We werken samen met een aantal export professionals en samen maken we een passend plan. Op zoek naar een veulen voor de hengsten opfok of juist op zoek naar een merrieveulen voor sport en fokkerij? Bent u benieuwd welk veulen goed bij u zou passen? Onze ambassadeurs geven graag advies en aanvullende informatie over de veilingveulens. Neem contact op met de organisatie en leg jouw zoekvraag neer bij de selectiecommissie.

De veulens mogen gespeend worden vanaf 4,5 maanden en moeten daarna binnen twee weken afgeleverd worden. Tot die tijd is het risico voor de fokker. Na 4,5 maanden gaat het risico naar de koper. De veulens worden in Nederland door de fokkers thuisgebracht bij de kopers. Koop je vanuit het buitenland dan moet de koper het transport regelen.

Interesse in veulens

Je kunt van ieder veulen het keuringsrapport opvragen via info@excelfriesianauctions.com

We helpen je graag! Je kunt contact opnemen met ons via info@excelfriesianauctions.com of via 0031-62129320 en dan brengen we je in contact met de juiste persoon.

De veulens kunnen verzekerd worden bij EFO. De veulens die vooraf zijn verzekerd bij EFO zijn tot en met de dag van aflevering verzekerd. Interesse in een verzekering? Laat het ons weten en we regelen dit direct.

Dat is zeker mogelijk! Naast het uitgebreide videomateriaal op onze website verstrekken we graag de gegevens van de fokkers. Zij presenteren de veulens thuis en zo krijg je een nog betere indruk van het veulen.

Veulens die geselecteerd zijn voor de veiling gaan door een strenge selectieprocedure. Dit is hoe wij de talenten voor de toekomst selecteren:

  • Hebben correcte beenstanden en bouw
  • Hebben een goed bewegingsmechanisme
  • Zijn twee keer voor de veiling nagekeken door een gecertificeerde dierenarts

Online bieden

Op deze pagina hebben we een uitgebreid overzicht gemaakt over het registreren. 
Lukt het niet? Neem contact op met onze helpdesk via 0031-618337718.

Uiteraard hebben we privacy hoog in het vaandel staan en daarom publiceren we je naam niet bij de bieding. Wist je dat je veulens in de gaten kunt houden in een persoonlijk overzicht? Maak de veulens favoriet en volg de biedingen op de voet. Ook krijg je een mail als er een bieding is geplaatst.