Kies je favoriet: een sportpaard, hengst of toekomstige fokmerrie?

Kies je favoriet: een sportpaard, hengst of toekomstige fokmerrie?

Meerdere hengstveulens zijn interessant voor de opfok richting de hengstenkeuring en de merrieveulens zijn stuk voor stuk potentieel fokmerries. Tevens zijn er specifiek veulens geselecteerd met potentie tot sportpaard waarbij gelet is op het ‘interieur’, waarmee we bedoelen dat het veulen genetisch gezien een sterke gezondheid en meewerkend karakter heeft meegekregen. 

Een dubbelspan hengsten kopen met dezelfde naam én dezelfde vader? Ook dat kan: Valentino K. en Valentino van de Waelhoeve stammen beide af van Matthys 504! De aansprekende merrieveulens Us Famke fan de Ketting (Tymen 503) en Tia Amore D. van de Sprong (Yme 507) hebben beide een modelmerrie AA als moeder. Ook eerste premie merrieveulen Teuntsje van Lapinenburg (Teun 505) komt uit een ontzettend interessante foklijn. Wat een bijzondere merrieveulens om een fokkerij mee te kunnen beginnen of upgraden! Meerdere veulens behaalden recent successen op de fokdagen.

De collectie bevat veulens van 10 verschillende hengsten. Auwert 514, Teun 505 en Omer 493 leveren beide 3 nakomelingen in de veiling. Het inteeltpercentage van de veulens is gemiddeld 1,98 binnen 5 generaties. Meer dan de helft van de veulens heeft een inteeltpercentage van <2% binnen 5 generaties. Unitas van de Egberdina Hoeve (Omer 493 x Tjaarda 483) is het meest onverwante veulen in de collectie, hij heeft een verwantschapspercentage van 16,5%. Tedde N. van Hermalen (Omer 493 x Fabe 348) is ook erg laag verwant met een verwantschapspercentage van 16,9%.

Meer nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Excel Friesian Auction is een veiling van Friese veulens met kwaliteit. Of het nu gaat om toekomstige sportpaarden, dekhengsten of fokmerries; de collectie van Excel Friesian Auction heeft een gevarieerd aanbod van veulens.

× Contact us!