Primeur voor eerste online Friese veulenveiling

Primeur voor eerste online Friese veulenveiling

De eerste veilingeditie van Excel Friesian Auction gaat de boeken in als zeer succesvol. Met een gemiddelde van €7.886,- per veulentje kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde avond. Het duurste veulentje werd Teuntsje van Lapinenburg (v. Teun 505). Nederlandse bieders, Amerikanen en Mexicanen deden een gooi naar het goed bewegende merrieveulen. Nederlandse kopers konden hun geluk beproeven en kochten voor €15.000 het veulentje.

Nummer twee werd Teade AJ (v. Tymen 503). Hij werd verkocht voor €12.000 euro naar Mexico. Teade AJ draafde tijdens de fokdag van Ta it Bihâld met veel gemak naar zijn eerste premie, waar zijn stap werd beloond met een 7,5 en zijn draf zelfs met een 8. Us Famke fan de Ketting, een zeer interessant merrieveulen van Tymen 503 uit een moeder van Norbert 444. Ze verwisselt voor €10.000 van eigenaar.

Ook de embryo’s waren gewild. Amerikanen kochten het frozen embryo uit Uwkje C. gaat naar Amerika en Nederlandse kopers kunnen zich voor €16.000 gelukkig prijzen met het geplaatste embryo uit de kampioensmerrie Ilya fan Jentsje’s Pleats.

Het werd een veilingavond waar het grootste gedeelte van de veulens verkocht werd. Een resultaat waarmee de veiling zeker vooruit kan in de toekomst.  

Meer nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Excel Friesian Auction is een veiling van Friese veulens met kwaliteit. Of het nu gaat om toekomstige sportpaarden, dekhengsten of fokmerries; de collectie van Excel Friesian Auction heeft een gevarieerd aanbod van veulens.

× Contact us!